KUNDANPASSAD REKRYTERING

En annorlunda process med rekrytering av professionella affärsinriktade personer

VI KAN REKRYTERING

Spara tid och energi

Säkerställ en smidig process

Kompetensutveckling

Tillgång till ett omfattande nätverk

På Great Group är vi duktiga på många olika typer av tjänstemanna-rekryteringar.

Se vilka positioner vi för närvarande förmedlar

Följ oss och var först med information om nya uppdrag!

Rekrytering lätt som en plätt?​​

Vi förklarar. Hur gör man en bra rekrytering och vad kostar egentligen en misslyckad rekrytering? Men framförallt. Vad får det för följder? Läs gärna vidare om hur vi tar oss an utmaningen

Vem ska vi rekrytera?

Det som ofta är klurigt i processen är att hitta rätt balans mellan personlighet och kompetens. Att inte falla för egna likheter eller luras av hög energi i mötet eller missuppfatta nervositet för något annat. Att göra en objektiv kompetensbaserad bedömning är inte alltid så lätt. Men när man har hjälp av sin rekryteringsbyrå får man lättare flera vinklar att bedöma utifrån.

Vad är kostnaden för en rekrytering?​​

Antingen är det många kandidater som söker och det kräver tidskrävande urvalsarbete eller så söker få kandidater och man behöver lägga tid på att searcha fram bra alternativ. Det är tid som ni kunnat lägga på er kärnverksamhet istället. En annan del som avgör arvodet är vilka typer av personlighetstester och bakgrundskontroller man vill genomföra i sin rekryteringsprocess. 

Hur jobbar vi med rekrytering?

Referenstagning en viktigt del av en lyckad rekrytering!

Vid referenstagning är det viktigt att förstå att kandidater oftast väljer referenser som de tror ger en positiv rekommendation. Det är ju sällan de lämnar ifrån sig namn som kommer att avråda er från att anställa. Att ta referenser kräver strategi och en genomtänkt till plan för vad man vill veta om kandidaten. Här är det avgörande att få insikt och bedöma kandidatens kompetens. Det handlar mer om att ställa smarta frågor än om att få reda på om kandidaten är ”bra”.

Sen har vi det där med nätverket, självklart är ett eget nätverk ofta väldigt bra när det kommer till att hitta rätt människor! Men det är vanligt att det nätverket redan är lite utarmat och dessutom kan det vara svårt att rekrytera från det med tanke på risken att någon ”snor tillbaka” personal från er. Sen har vi diskussionen om att jobba med folk man redan känner, hur är det egentligen? Som rekryteringsbyrå har man fördelen att ha ett stor och ständigt rörligt nätverk med människor som öppnat ”nytt jobb”-dörren på glänt. Personer som inte söker aktivt men som gärna lyssnar om något intressant rekryteringserbjudande dyker upp. 

En sista del som både tar tid, kräver struktur och över tid disciplin är onboardingen. Ja, det är också en del av rekryteringen! Här finns det många viktiga delar att tänka på, allt för många beskriver sitt senast jobbyte såhär: Jag fick en dator och telefon, kort info om bolaget och min roll sen var det bara att köra. En väl planerad introduktion skapar till exempel lojalitet, känsla för kultur, tilltro och övertygelse. Men även hårda delar som produktkunskap och handhavande i system är viktigt för att känna sig trygg på jobbet. 

Avlastning i rekryteringen​

Nätverk med Great Group

Ni kommer åt ett nätverk som ni annars inte når, i det nätverket finns de dessutom ett stort gäng kompetenta människor på bra positioner som flaggat om att de letar efter just det där fantastiska jobbet, så har ni tur sitter vi redan på eran nya kollega och processen blir snabbare och enklare än vad ni kunnat drömma om.

Just det sen var det onboardingen också!! Vi anser inte att vårt jobb är slutfört förrän ni och er nya kollega är inkörda, trygga och nöjda med den nya relationen. Därför ser vi till att ni får hjälp med uppföljning, utbildning och rätt actions när man ska introducera en ny kollega.

Är ni redan grymma på onboarding?

Snyggt, då kompletterar vi er om det finns delar där ni behöver extra förstärkning!

Om det går åt skogen då, kanske ni tänker!?

Det händer, absolut! Men med vår rekryteringsmodell har vi räddat många relationer genom att kunna bidra som en objektiv part.

Skulle det ändå behövas ett avslut så har vi en garanti på 6 månader. Så då hjälper vi er att hitta en ny kandidat som förhoppningsvis passar er bättre, men innan vi drar igång en sån process gör vi en ordentlig utredning för undvika samma bekymmer. Lätt som en plätt va? Ja, det tycker vi också.