Fysisk hälsa ger bättre säljresultat!

Att träna är frivilligt. Att träna för med sig många fördelar, och du känner förmodligen till alla fördelarna. Du kanske rentav har känt effekterna av träning själv. Men det finns helt enkelt inte tid, motivation eller ork.

När du som duktig säljare får en lucka, sätter du förmodligen igång med någonting annat nyttigt. T.ex. återkopplar till en kund, utvärderar, eller liknande. Men att gå iväg och träna skulle kännas avlägset, och kanske till och med arrogant mot dina kollegor. Eller att du som säljchef skulle uppmana dina säljare att träna 1 timme, istället för att prospektera eller ha kundkontakt.

De bästa säljarna – gemensamma faktorer

Dom bästa säljarna har några saker gemensamt: målmedvetenhet, disciplin, motivation och uthållighet. De bästa säljarna har höga försäljningssiffror och hög kundnöjdhet över tid. Men skulle den bästa säljaren tappa exempelvis energin, skulle även siffrorna dyka. Så hur kan du som säljare, eller säljchef, se till att de tidigare nämnda faktorerna består?

Tre brittiska forskare undersökte och bevisade sambandet mellan träning på arbetstid och prestation, i studien visades tydliga resultat för sambanden mellan detta väldigt snabbt.

Dom som tränade regelbundet, och/eller tog alla chanser till att stå och/eller gå på jobbet, presterade och mådde bättre. De som började träna, ökade deras prestation och mentala hälsa med flera procent redan första veckan! Förutom ökad prestation och mental hälsa, blev också säljarna mycket mer självmedvetna och energiska.

Stresstålighet – prestera bra över tid

Egentligen, oavsett vem du är i organisationen har du nytta av att vara stresstålig, och att prestera bra över tid. Så om du någon gång upplevt positiva effekter av träning, föreställ dig vad som skulle hända med din prestationsförmåga på jobbet om träningen hände regelbundet. Hur skulle toppsäljarnas gemensamma faktorer påverkas i ditt fall?

Träna på arbetstid – lönar det sig?

I vissa perioder kan det gå lång tid mellan avsluten av olika skäl. Under dom perioderna måste säljaren ge sig själv förutsättningar för att bibehålla lusten att fortsätta. Den tidigare nämnda studien visade att säljarna fick mer, ny energi och motivation genom en kort träningsstund! De dagar som säljarna inte tränade, var också prestationsnivån och känslan lägre. Slutsatsen är tydlig. Den som är ansvarig för ett säljteam kommer sannolikt att tjäna på att uppmana för både egen och andras tränings på arbetstid.

Om träningen är lönsam för säljsiffrorna? – Se på hur Henrik Bunge’s beslut, VD på Björn Borg. Under 2017 förbättrade han sina medarbetares fysiska resultat med 300 % och fördubblade (!) företagets värde. Det kommer nog inte att förvåna dig att han blev utnämnd till 2017 års hälsofrämjande chef (Tidningen Chef – Nordens största ledarskapstidning).

Hur Henrik Bunge gjorde? Han igångsatte ett hälsoarbete på grupp- och individnivå som en del av affärsplanen.

Hos Great Group vävs hälsa och träning in som en naturlig del i våra fokusområden. Kontakta oss för mer information om hur hälsa kan bli en effektiviserande del av exempelvis affärsplanen!

Källor:

https://gupea.ub.gu.se/bitstream/2077/23441/1/gupea_2077_23441_1.pdf
https://www.researchgate.net/publication/235275530_Exercising_at_work_and_self-reported_work_performance
https://pedagogsajten.familjenhelsingborg.se/konditionstraning-for-battre-skolframgang/

Dela nyheten

Facebook
Twitter
LinkedIn